Комисар Даниел ПащовКакто вече медията ни съобщи, Окръжната прокуратура във Варна

...
Комисар Даниел ПащовКакто вече медията ни съобщи, Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Айдън прострелял Боян при самозащита, раненият е с опасност за живота!

 Комисар Даниел Пащов
Както към този момент медията ни заяви, Окръжната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране, осъществен през вчерашния ден, 23 април.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура осведомиха, че към 21,15 часа през вчерашния ден вечерта е получен сигнал за пукотевица на бул. " Генерал Колев “ във Варна. Пострадалият – 29-годишният Боян Х. е бил отведен в болничното заведение " Света Анна “, където му е била осъществена животоспасяваща интервенция. Въпреки това обаче младият мъж е с заплаха за живота, съобщи прокурор Конов.

Стрелецът – 40-годишният Айдън А., е бил арестуван, а през днешния ден е притеглен като обвинен за опит за ликвидиране.

Стрелбата е осъществена след зародило сдърпване сред потърпевшия Боян и неговият другар Мехмед М. Последният имал конкурентни бизнесотношения със стрелеца Айдън. Двамата имали дюнерджийници и постоянно сред тях възниквали разногласия, че единият " краде “ служащите на другия.

Враждата им ескалирала в персонална злост и непоносимост до нощес, когато колите на двамата се засекли на варненския централен бул., където е станал опитът за убийството на Боян, който бил другар с Мехмед М.

Днес стана ясно още, че в началото Боян и Мехмед са налетели на Айдън, който в опит да се отбрани извадил револвер.  Произвел първия изстрел във въздуха. Обяснил, че по-късно се прицелил в коляното на Боян, само че вместо това уцелил мъжа в корема, с което е предизвикал входно-изходн  > Окръжен прокурор Красимир Конов
След стрелбата Айдън избягал, само че напълно скоро самичък се завърнал на мястото на престъплението. 

" Саморазправата с потребление на оръжие е опасана и за минувачите. Тепърва изясняваме дали е имало минувачи на улиците, в региона има видеокамери, чиито записи се преглеждат. Регистрираме като цяло спад на всички типове закононарушения по отношение на същия интервал на предходната година ", разяснява през днешния ден началникът на ОД Министерство на вътрешните работи Варна комисар Даниел Пашов. 

Местопроизшествието е посетено от окръжния и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които дружно с проверяващите са направили оглед. Иззети са оръжието на закононарушението – законно притежаван револвер " Глог 17 “ от Айдън А., биологични находки и дактолоскопни следи.

Продължават дейните дейности по следствието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР